Wij hebben ook een gastenboek liggen in de vakantiewoning. Vrijwel alle gasten zijn zo vriendelijk geweest hierin een stukje te schrijven. Lees hieronder wat zij vonden van hun verblijf in Csongrád. Bij deze willen wij iedereen bedanken voor de leuke verhalen, complimenten en aanbevelingen!
 
     
  Herman en Doutje
uit Leeuwarden

(juli 2010)
We werden zeer hartelijk ontvangen door Mariann. Na het uitpakken van de auto zijn wij eerst uit eten gegaan. Dit beviel zo goed, zodat wij bijna elke dag uit eten zijn geweest. Het is zo goedkoop, dat zelf eten koken geen optie was. Wij hebben meerdere restaurants uitgeprobeerd. Het huis voldeed aan onze verwachtingen. Het bed slaapt prima en de Nederlandse TV zenders zijn een pre. Wij hebben veel gelezen onder het schaduwrijke afdak. Ook hebben wij vaak rondgetoerd met de auto via kleine, soms leuke plaatsjes.
Mariann
     
   
Onze beheerster Mariann >
     
  Jaap, Els, Youri en Timo uit Den Oever
(juli 2010)
Dit is de eerste keer dat wij kennis maken met Hongarije. Wij zijn er veel met de auto en de fiets op uit geweest, veel van het land gezien dankzij de tips uit het gastenboek. Wij hebben het erg naar onze zin gehad.
     
  Chris en Muriël uit Bierghes, België
(augustus 2010)
Na een weekje vakantie aan het Balatonmeer zijn we hier beland. Het huisje is lekker fris en proper. De eerste avond naar het wijnfeest geweest in het dorp met mooie volksdans optredens en zang. Bij Csuka Csarda gaan eten, lekker en vriendelijk personeel. De buren zijn heel vriendelijk, indien je restjes hebt van brood mag je het geven voor het varkentje. Zij hebben ons getrakteerd op warme maiskolven, heel lekker. Wij hebben altijd tussen de 28 en 39 graden gehad. Bedankt voor de fijne vakantie!
     
  Familie De Koff uit Nieuwe Pekela
(augustus 2011)
Het was zo lekker dat wij eigenlijk na drie weken nog wel wilden blijven. De buurvrouw op nummer 14 heeft mij in de drie weken wat Hongaars bijgeleerd. Ze was zo enthousiast als ik het goed uitsprak. De Tisza is zo prachtig. Ik had bij het verlaten van Hongarije een gevoel van weemoed. Wij gaan zeker terug. Hartelijk bedankt dat wij via jullie kennis hebben mogen maken met dit prachtige liefdevolle land Hongarije.
     
  Jos en Cock van Steijn uit Boskoop
(juni 2012)
We hebben een hele fijne vakantie gehad en het huis was perfect! Ook de ontvangst van Mariann was hartelijk. De fietsen waren ideaal en Jos en ik zijn iedere avond lang de rivier en naar het strand en door het dorp gaan fietsen. Ook elke ochtend naar de buurt - super gelopen voor verse broodjes. Het weer was ook goed ( 36 graden ) en we hebben veel gezien van de omgeving. Hongarije is een mooi land en de mensen zijn echt vriendelijk en behulpzaam het leuke is als je ze gedag zegt in hun eigen taal of het probeert want het is wel een moeilijke taal je merkt dat ze dat waarderen. Met Engels en Duits en vriendelijkheid en niet te vergeten het woordenboek kom je een heel eind. Bedankt voor jullie gastvrijheid en misschien tot volgend jaar??
     
  Familie Messer uit Oud-Zuilen
(augustus 2012)
We hebben hier twee heerlijke weken gehad: genoten van de tuin, de katten van de overburen (wat een schatjes!), het strandje, de omgeving, de fietsen, het zwembad en het meer dan prachtige weer. Dit is vakantie zoals het moet zijn!
     
  Familie Keizer uit Almere
(augustus 2012)
We hebben enorm genoten van het huisje en de omgeving. Lekker ook dat de slaapkamers redelijk koel bleven tijdens het warme weer. De fietsen zijn geweldig om de buurt te verkennen. Met de bus en trein kun je o.a. naar Szeged, Kecskemét en het openluchtmuseum bij Opustaszer.
     
  Familie Niewöhner uit Berghem
(april 2013)
Jullie huisje en tuin zijn voor ons prima bevallen. De keuken, de bedden, de douche met prma wasmachine, de koelkast: allemaal goed. We zijn met de fietsen op pad geweest en hebben langs de Tisza gefietst de oude binnenstad van Csongrád bekeken. We hebben heerlijk vakantie kunnen vieren.
     
  Willeke en Frank uit Amsterdam
(mei 2013)
Na een paar dagen Budapest een weekje relaxen in een rustige omgeving. Prettige ontvangst door Mariann en Balazs die uitstekend Engels spreekt. Het huis is eenvoudig maar prettig en vrij goed voorzien. Mensen die veel luxe gewend zijn, zullen uiteraard iets op te merken hebben: wij vonden het goed, zeker gezien de lage prijs!

We zijn wezen vogelen bij een meertje en hebben daar bruine kiekendieven, lepelaars, grote zilverreigers, witwangsterns, grote karekieten en zelfs steltkluten gezien! Achter de kerk van Tiszaalpár is een heuvel die perfect uitzicht biedt over het natuurgebied: purperreigers en zelfs de kwak gezien!
     
  Clara en René uit Utrecht
(mei 2013)
Een week Csongrad na twee weken lesgeven in Boedapest. Fijne plaats om uit te rusten, zeker de paar dagen dat de zon scheen! De fietsen zijn heel fijn en we hebben de mooie dijk langs de Tisza naar beide kanten afgefietst en even verder naar Szentes. Met de bus naar Szeged en Kecskemet, allebei de moeite waard voor een bezoekje. Genoten van het eenvoudige maar doeltreffende zwembad van Csongrad (met internet!) en van het restaurant erachter met prima bonengoelash. En Mariann heeft ons gelukkig afgehaald van het station en zal ons morgen ook weer wegbrengen. Dank jullie wel!
     
  Johan, Yvonne, Melvin en Eliza uit Ede
(juli 2013)
Goede aankomst, vriendelijke ontvangst met korte maar duidelijke uitleg over het huisje met opmerking erbij dat we konden bellen mocht het nodig zijn. Huisje is groot genoeg voor ons vieren + hond. Afgeschermde tuin is erg fijn voor de hond, ruimte genoeg. Jammer dat er geen kersen meer waren, voor druiven nog te vroeg. Het strand was goed te fietsen qua afstand. We hadden prima weer dus daar een paar keer gezwommen. Ook voor de hond erg lekker, hiervoor moet je aan het eind van het strand zijn. De thermaalbaden in Kiskunmasja (ook met een zandstrand) en Czerkeszolo zijn aan te raden. Op de weg naar Szentes is nog een kleiduiven schietbaan, erg leuk voor de schutters. We zijn daar, zonder afspraak, zeer vriendelijk ontvangen. De schutter onder ons mocht gelijk gebruik maken van de baan met een geleend geweer en gekochte patronen. Winkelvoorzieningen zijn prima met de Lidl, Penny en buurtwinkeltjes. We hebben een prima vakantie gehad, één week is eigenlijk te kort. Misschien tot een volgende keer!
     
  Familie Wittenberg uit Eefde
(augustus 2014)
We hebben fijne vakantie weken gehad in Csongrad en het huisje. Heerlijk was het ook om de fietsen te hebben waar we lekker mee naar de stad gingen en nog paar grote fietstochten hebben gemaakt. Het is een prettige fietsomgeving met veel fietspaden. Csongrad is een leuk stadje met lekkere terrasjes en restaurants. Agora pizzeria bij het marktje vonden we fijn, lekker lopend vanuit huis. NL televisie beviel ook goed en in het bijzonder bij de kinderen. Wifi was veel op terrassen en bij hotels dus dat ging prima. Overdag was het warm en zochten wij verkoeling in het zwembad van Szentes (mooie baden, glijbanen) en het plaatselijke zwembad van Csongrad met een mooie zonneweide en water met een heerlijke temperatuur. Kortom, we hebben een heerlijke ontspannen vakantie gehad!
     
  Familie Koolstra uit Amsterdam
(augustus 2015)
Het huisje was prima geschikt voor ons, het leven speelde zich vooral af in de heerlijk rustige, schaduwrijke tuin. Ook de open schuur leverde een heerlijke zitplek op. We hebben veel gebruik gemaakt van de fietsen: naar het strand bij de camping, natuurfietstocht over de pontonbrug en over de dijk. De vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking was ontroerend, helemaal als we een paar woorden Hongaars probeerden. Heerlijk gezwommen bij de camping en in het zwembad (thermaalbad) bij Szentes. Het restaurant boven de Coop vonden wij het beste, maar ook bij de camping kun je heerlijk eten.
     
  Familie Elerie uit Warnsveld
(augustus 2016)
Ons derde jaar dat we onze zomervakantie doorbrachten in Hongarije, maar wel ons eerste jaar in deze regio in dit o zo leuke huisje en in deze zo gezellige plaats Csongrád. We konden er makkelijk op uit met de fiets, we hebben de auto alleen gebruikt voor uitstapjes. Afgelopen winter is er in Csongrád een nieuw buitenzwembad gebouwd, heel mooi. Het wedstrijdbad heeft koud water en het andere buitenbad (meer recreatief) was 35 graden. De glijbaan is met vlagen open en is zeer gemoedelijk. Verder hebben wij veel gezwommen in de Tisza en lekker gezond op het strand en gelunchd bij één van de vele strandtentjes. Ook bij de Bohème zijn we vaak geweest voor ijs, taart en avondeten. Een fijne plek voor relaxed eten en even wifi-en! De dames van de bediening zijn erg vriendelijk en de communicatie is geen probleem (op de kaart wordt alles in het Engels vermeld). Deze zomer waren er ook OS in Rio de Janeiro. Dankzij de satelliet TV hebben we toch nog veel meegekregen. Al met al hebben we hier een heerlijke vakantie gehad. Het huisje bleef lekker koel en we sliepen hier alle vijf super goed. Wat ons betreft nog genoeg redenen in hier eens terug te keren. Csongrád, tot ziens!
     
  Dion, Merel, Kian en Nolan uit Zutphen
(juli 2017)
We hebben een heerlijke tijd gehad hier in jullie ház in Csongrád. Het strandje is erg leuk en prima te bereiken met de fiets over de dijk. Maar ook het zwembad is ons goed bevallen, lekker dichtbij en mooie baden. Het thermaal bad is wel een beetje apart ... We zijn een paar dagen naar Boedapest geweest en dat is ook goed bevallen. Een prachtige stad! Veel gezien en gedaan. De kinderen vonden het zwemparadijs in Kecskemet ook erg mooi! Szeged vonden we ook mooi, leuke rit ernaar toe. Het huisje was prima, het blijft lekker koel binnen! Bedankt voor de gastvrijheid! We hopen dat jullie nog veel meer mensen blij kunnen maken met een verblijf in jullie huis.