Deze authentieke vakantiewoning is volledig gerenoveerd en bestaat uit een geheel nieuwe badkamer (met douche, toilet en wastafel), grote hal met open keuken, een woonkamer en 2 slaapkamers elk met 2 slaapplaatsen. Woonhuis is 100 m2 groot en staat op een ruim 400 m2 groot terrein. De woning is geschikt voor 4 of eventueel 5 personen. Er is namelijk een extra bed aanwezig welke op één van de slaapkamers bijgeplaatst kan worden.

Het huis is volledig ingericht. Naast diverse meubels heeft u er de beschikking over o.a. satelliet TV met ontvangst Nederlandse zenders, radio, wasmachine, koelkast, magnetron, gasfornuis, koffiezetapparaat, waterkoker etc. Tevens staan er twee sportieve dames- en twee sportieve herenfietsen en is er een meisjesfiets. Ook is er tuinmeubilair en een barbecue aanwezig.

Er is een ruime omheinde tuin welke bestaat uit gras en wat fruitboompjes. Bieden deze boompjes u niet voldoende schaduw, dan kunt u heerlijk uit de zon onder een afdak zitten. Uw auto parkeert u op het terrein achter een gesloten hek. Dit authentieke huis is o.a. gebouwd uit leem en is daarom heerlijk koel met warme dagen en warm als het buiten wat kouder is. Uiteraard is er ook verwarming aanwezig voor als het nodig is, maar in de lente, zomer en herfst is dit hier eigenlijk een overbodige luxe!

 
Rechts op deze foto is duidelijk het typische dakje te zien welke zo kenmerkend is voor de streek Csongrád. Vele huizen in de omgeving hebben zo’n mal ding.
Huisje rechts
Vooraanzicht van het huisje. Links zit de badkamer, rechts de hal met open keuken. De boompjes zijn kersenboompjes. Ook staan er druivenstruiken in de tuin.
Huisje voor
Het huis heeft onder haar dak ook nog drie schuurtjes en een schuurzoldertje. In het middelste schuurtje staan diverse spullen waarvan u als huurder gratis gebruik mag maken. Vensterluiken rechts zijn die van de grote slaapkamer. Daarboven nog een luik naar de zolder van het huis, echter deze is niet toegankelijk.
Schuren
Het middelste schuurtje van binnen met daarin de vijf fietsen, een kinderstoeltje voor achterop de fiets, een plastic tuinset met parasol, een barbecue en wat speledingetjes voor de kinderen. En ook nog tuingereedschap voor als u het leuk vindt om dat te gebruiken!
Wij adviseren u de open schuur te gebruiken als zithoek, omdat u hier heerlijk koel kunt zitten in de aanwezige Rotan tuinmeubelen waaraan, met de zomerse Hongaarse temperaturen, zo nu en dan zeker behoefte zal bestaan. Vanuit de zithoek kijkt u prettig weg in de tuin. Zie foto's hieronder.
Tuin
 
 
Foto linksonder is van het toegangspad welke een lengte heeft van circa 20 meter vanaf het af te sluiten hek tot aan de tuin. Het huisje ligt dus wat afgelegen van de weg en derhalve heeft u geen gebrek aan privacy. Het is zowiezo een rustige omgeving. Doordat de tuin omheind is, is deze ook geschikt voor huisdieren, maar meenemen van uw huisdieren wel graag even in overleg. Uiteraard is de omheinde tuin ook zeer geschikt voor kleine kinderen en biedt ook deze voldoende privacy.
 
Inrit
Tuin met schutting
 
Buiten is het heerlijk weer, maar we gaan toch even een kijkje nemen in het huis. U komt het huis binnen in de hal. Links naar de badkamer, rechtdoor naar de slaapkamers en rechts naar de open keuken en de woonkamer. De gehele hal is voorzien van ramen en het is er daarom lekker licht. De vloer is betegeld. Aan de muur een kaart van Csongrád en omgeving om u alvast een beetje wegwijs te maken!
 
Hal met keuken
De keuken is van alle gemakken voorzien: modern keukenblok, gasfornuis met oven, magnetron, koelkast (vervangen door een grotere in 2013), koffiezetapparaat, waterkoker, pannen, bestek, theedoeken, het is er allemaal. In hoeverre u het allemaal gaat gebruiken, is echter maar zeer de vraag. In Csongrád zijn er namelijk meerdere restaurantjes waar u heerlijk èn goedkoop uit eten kunt! Er is ook een Senseo, maar daarvoor wel de pads van huis meenemen, deze zijn (nog) slecht verkrijgbaar in Hongarije.
Keuken
   
Deze ruime woonkamer is 25 m2 groot, voorzien van laminaat en heeft een gaskachel. In de woonkamer staat o.a een uitgebreide zithoek, een eettafel met zes stoelen en een kinderstoeltje, een TV met digitale satellietontvanger met Canal Digitaal kaart voor ontvangst alle Nederlandse zenders, een stereoset met CD speler en een grote opbergkast waarin nog wat spelletjes, tijdschriften en toeristische informatie over de omgeving te vinden is.
 
Museum Csongrádi Ház
We hebben veel oude spullen van het huis weggegooid, maar hebben deze open kast bewaard en opnieuw beschilderd en hierin wat oude spulletjes gezet. Zo is er toch nog wat bewaard gebleven. De kopjes e.d. zijn dus niet om uit te drinken, maar alleen om naar te kijken. Het is een klein museumpje en een onderdeel van onze authentieke vakantiewoning.

De "kleine" slaapkamer is 15 m2 groot en er staan 2 éénpersoons bedden, ook groot genoeg voor volwassenen. Deze kamer heeft een houten vloer die er altijd al in zat en welke we helemaal hebben laten opknappen. Hiermee de enig overgebleven oude vloer van de hele woning. In deze kamer staan ook nog een kapstok en een dressoir.
Kleine slaapkamer
De grote slaapkamer is 20 m2 groot en er staat een tweepersoonsbed en er is voldoende ruimte voor een extra éénpersoonsbed welke overigens ook in de kleine slaapkamer zou kunnen staan. Extra logeerbed is aanwezig. Het zeer ruime tweepersoonsbed is ook een overblijfsel van het oude huis. Alsmede de nachtkastjes en de aanwezige grote hangkast uit notenhout gemaakt. Erg mooi! De grote slaapkamer is alleen bereikbaar via de kleine slaapkamer.
Alle bedden zijn voorzien van schoon linnengoed en een extra stel per week is beschikbaar. Verder heeft deze kamer een gaskachel, een hangkast en een kaptafel. Er is ook een campingbedje voor de allerkleinste, linnengoed hiervoor wel zelf meenemen. Vloer van deze slaapkamer is van laminaat.
Grote slaapkamer met kast en kaptafel
Deze badkamer was vroeger de keuken (er was toen geen badkamer …) en is helemaal spliksplinternieuw. Badkamer bestaat uit een douche, wastafel, toilet en wasmachine. Eén kleine opmerking voor grote mensen: de stahoogte in de douche is 197 cm. Kan lastig zijn als u wat langer bent. Handdoeken zijn niet aanwezig.
Uiteraard is er ook een wc. Deze stond oorspronkelijk buiten in een klein huisje met zo’n mooi hartje in de deur. Die hebben we maar met de grond gelijk gemaakt. We gingen ervan uit dat er geen behoefte bestaat om daar de behoefte te doen!En hieronder nog wat foto's zonder tekst. Spreken voor zichzelf!
Het toilet
 
Huisje met tuinzitje
     
Fietsen
Prikbord met informatie
     
Plastic tuinset met parasol
Venster van grote slaapkamer
Hal met veel licht van buiten