De leukste vakantieplekken aan zee

De leukste vakantieplekken aan zee

We vinden het allemaal leuk om op vakantie te gaan en aan het water te liggen! Daarom hier 10 leuke tips voor exotische, spannende en prachtige vakantieplekken aan zee.

De Waddeneilanden
Laten we beginnen met iets dicht bij huis, iets in Nederland. Om precies te zijn de Waddeneilanden. Een geweldige plek om een vakantiehuisje te huren voor een paar dagen je gedachten even helemaal weg te zetten. Het leuke en spannende aan de Waddeneilanden is dat ze de grens zijn tussen 2 zeeën. Noordelijk van de Waddeneilanden is de Noordzee en zuidelijk de Waddenzee. En de Waddenzee is iets heel bijzonders omdat er eb en vloed is. Dus kun je ook op de buur eilanden komen ter voet!

Bonaire
Laten we het iets verderop zoeken voor nummer 2. Nog steeds in Nederland maar een stuk verder weg. Ik heb het over Bonaire! Een prachtig eiland in de Caraïben dat bekend staat om zijn mooie koralen en zeeën rijk aan dieren. Als je in Bonaire bent, neem dan een kijkje op 1000 STEPS, Wayaka II en Boka Slagbaai.

Kroatië
Voor nummer 3 gaan we het in Europa zoeken. Kroatië staat bekend voor z’n prachtige stranden, zoals Zlatni Rat strand op het eiland Brac (is in de top 3 in van mooiste stranden in Europa!). Dit strand kan nogal druk worden maar het is aanzienlijk rustiger als je naar de stranden ernaast gaat.

Griekenland
Dan gaan we voor nummer 4 iets verder weg van ons kikkerlandje. Dit land bevindt zich ook nog steeds in Europa, het is Griekenland! Door de vele kleine eilandjes en ook vele mooie kleine strandjes, kan het hier heel rustig zijn. Als je in de buurt van Kreta ben, bezoek dan ook Elafonisi beach, het ligt op een klein eilandje net ten westen van het grote eiland.

De Gili eilanden
Als je van exotische bestemmingen houdt ,is nummer 5 echt wat voor jou! De Gili eilanden in Indonesië is de perfecte vakantiebestemming voor iemand die graag snorkelt, duikt en rust houdt! Maar met een goede cocktail aan de bar zitten gaat natuurlijk ook! Bovendien zijn de Gili eilanden maar een half uur varen vanuit Bali!

Vietnam
We blijven in Azië voor nummer 6. In Vietnam is Con Dao, een prachtig strand met een nog mooier uitzicht op een overweldigende natuur! Het eilandje wordt omringd door koraalriffen, baaien en prachtige bossen. Een vakantie dus voor een echte avonturier! Dit eilandje is maar 20KM2 groot maar echt de moeite waard!

Fernando de Noronha
Voor nummer 7 gaan we weer naar een piepklein eilandje maar dit keer aan de andere kant van de wereld. Dit eilandje heet Fernando de Noronha, een eiland van Brazilië. De Varkensbaai is de mooiste baai. Naast de Varkensbaai heeft Brazilië nog vele mooie stranden en vakantieoorden!

Hawaï
Nummer 8 is ook op Amerikaans grondgebied maar veel noordelijker. Om preciezer te zijn Hawaï. Dit is een perfecte plek om een vakantiehuisje te huren, omdat Hawaï niet alleen mooi is vanwege zijn stranden, maar het binnenland van Hawaï is ook absoluut niet te onderschatten vanwege de prachtige natuur!

Boracay
Als één-na-laatste hebben we weer een eiland uitgekozen in Azië, maar deze keer op de Filipijnen. White Beach, Boracay is een plek voor feestbeesten! Boracay is een drukker en bekender eiland van de Filipijnen en wordt vaak vergeleken met Ibiza.

Aruba
En dan alweer de laatste maar absoluut niet de minste! Aruba heeft ook vele prachtige stranden. De meeste stranden zijn heel druk maar als je goed zoekt zitten er echte pareltjes tussen. Een paar tips zijn Baby Beach, Boca Grandi en Eagle Beach.

 

Reacties zijn gesloten.