Goedkope vakantie ideeën

Goedkope vakantie ideeën

Vakanties zorgen voor ontspanning en zijn iets om naar uit te kijken. Niet voor niets geven veel mensen graag hun geld uit aan vakanties. Maar dat vakanties geld kosten hoeft niet te betekenen dat het heel duur hoeft te zijn. met deze tips houd jij jouw vakantie goed geprijsd!

Kies voor het najaar of voorjaar

Het hoogseizoen is de meest dure maand om op vakantie te gaan. Afhankelijk van de bestemming is dit vaak de kerstvakantie en de zomer. Omdat in deze perioden vaak hogere tarieven worden gehanteerd, is het slim om wanneer dit mogelijk is, uit te wijken naar het laagseizoen. Zo zijn maanden als november, februari en maart hele geschikte momenten om goedkoper op vakantie te gaan. Wanneer je afhankelijk bent van de schoolvakanties, kun je er ook voor kiezen om in de herfst- of voorjaarsvakantie op uit te gaan.

Budget kampeervakanties

In vergelijking met hotels, appartementen of vakantiehuisjes, zijn kampeervakanties vaak het goedkoopst. Omdat je vaak een laag tarief betaalt per dag bij een camping, kun je veel geld besparen. Echter is het wel belangrijk dat je kampeerspullen hebt. Naast een tent zijn er veel spullen nodig om van jouw kampeervakantie een succes te maken. Denk bijvoorbeeld aan een kampeerkeuken of gasstel, stoelen, een koelbox of koelkast, matjes en slaapzakken. Dit maakt wel dat het in eerst instantie alsnog gaat om een grote investering. Hierbij is het wel het verschil dat dit voor de lange termijn is omdat je er vaak en veel gebruik van kan maken. Een andere optie is om te kiezen voor het lenen van spullen van familie, vrienden of een verhuur bedrijf. Daarnaast moet alles ook passen in de auto. Anders moet er bijvoorbeeld nog een dakkoffer geregeld worden.

Ontdek welke kortingscodes gelden

Voor veel jongeren en ouderen gelden kortingscodes. Dit is niet alleen bij musea maar ook bijvoorbeeld bij treinreizen. Ontdek welke kortingscodes er voor jouw leeftijd of situatie gelden en maak hier gebruik van! Zo bespaar je een hoop kosten. ook gelden er soms kortingen wanneer je voor een tweede keer ergens wat boekt of is er een gereduceerd tarief wanneer je boekt via de eigen website van een accommodatie. Op deze manier hoeft de eigenaar geen extra kosten af te staan aan een platform zoals airbnb of booking.com. Zoek dus van tevoren goed uit of er een lager bedrag op een andere plek wordt gehanteerd. Ook kun je kiezen voor een hotel aanbieding. Hierdoor betaal je een lagere prijs waardoor dit het een stuk aantrekkelijker wordt. Ontdek bij Hotelspecials wat voor aanbiedingen er gelden!

Reacties zijn gesloten.